Saturday, July 29, 2006

Itaalia! Itaalia!

Wau, kolm nädalat on juba sellest suurest sündmusest möödas. Olen kogu aeg püüdnud siis kirjutada selle MM2006 emotsioonidest. Lõpuks nüüd alles jõuan.
Palju valusaid elamusi oli ennem. MM94 Itaalia mängis väga hästi ja nende ebajumal Roberto Baggio viis itaallased finaali kus Baggio ise põrutas viimase penaldi üle värava. Valus. EM96 ei pääsenud ita isegi alagrupist edasi. MM98 tuli itaaliale vastu veerandfinaalis Prantsusmaa, kellele ita kaotas valusalt penaltidega, kus di Biagio lõi viimase penadi üle värava. EM2000 jõudis ita finaali alistades väga dramaatilises poolfinaalis hollandi, kus oli ka see probleem et välja lõi välku aga ma ei suutnud telkut kinni panna kuna nii tähtis match oli; ja siis finaalis juhiti 1:0, ja 30 sekundit enne lõpuvilet Prantsusmaa viigistas ja lisaajal lõi ka kuldse värava, väga valus. MM2002 läks nii et itaalia kaotas veerandfinaalis Lõuna-Koreale, peale seda kui Totti sa teeseldud kokkumise eest punase kaardi. EM2004 ei saanud Itaalia isegi mitte alagrupist edasi.
Ja nüüd tuli lõpuks MM2006, tasumisetund:)
Proovin siis meelde tuletada neid emotsioone, mis mind mäng mängult valdasid:)
Itaalia-Ghana 2:0 - minu ja ka teiste arvates mm-i üks kõige ilusamaid ja kiiremaid mänge, kus itaalia üllatas oma avatud mänguga ja ghana üllatas oma kiirete vastu rünnakutega.
Itaalia-USA 1:1 - tõeline triller, ita lõi ilusa värava ja siis kohe paari minuti pärast oma värva sinna otsa ja siis minuti pärast väga rumal viga de Rossilt küünarnukiga, kes teenis punase kaardi. Siis said kaks USA mängijat punase ja siis oli hoopis ita arvulises ülekaalus 10:9. Üldse tunduski ni iet kuna ita oli niivõrd tehniline siis USA võttis nõuks lihtsalt jõiliselt ja vigadega mängida ja siis see põhjustaksi selle suure pahameele, mis tõi need punased kaardid.
Itaalia-Tsehhi 2:0 - selline rahulik mäng, kus ita lihtsalt võttis oma.
(2.ring)Itaalia-Austraalia 1:0 - hull triller jälle, kõigepealt saab Materazzi väga, väga vaieldava olukorras, kus niidab oma mehe põhimõtteliselt maha, punase kaardi ja ital ei jäägi muud üle kui laskuda kaitsesse rohkem. Ja siis kohtumise viimasel minutil Fabio Grosso muurab läbi ja siis ta komistab vastase kaitjale otsa ja siis antakse peanalt ita kasuks. Totti põrutab 1:0 ja ita võitab.
(veerandfinaal)Itaalia-Ukraina 3:0 - Zambrotta viib ita ilusa kauglöögiga 6.ndal minutil juhtima ja siis Luca toni lisab veel hiljem kaks väravad, kuigi ital oli õnne sest päris palju kordi tabasid ukrainlased latti ka posti.
(poolfinaal)Itaalia-Saksamaa 2:0 - kõige põnevam mäng, itaala kaitseb ja saksa ründab, kuid lisaaja lõpu poole teeb Lippi taktikalise riski ja paneb rohkem ründaja suunitlusega mehed väljakule ja ita võidab ilusa Fabio Grosso ja del Piero väravatest mängu lisa aja viimastel sekunditel. Super!
(finaal)Itaalia-Prantsusmaa 1:1 (pen 5:3) - natuke jah kohati igav nagu ja ma ei saagi ru miks ita ei rünnanud nii palju kui eelmistes mängudes. Ok ja siis kohe 6.ndal minutil teeb materazzi kõige suurema lolluse, tõmbab prantslase maha ja pennal ja Zidane realiseerib selle. Peale selist jama ikka pulss kergelt tõusis ja pettumus võttis maad, et no kuidas sai ita olla nii nõrk alguses. 1:0. Ja siis ita hakkas rohkem ründama ja Materazzi viigistas ilusast nurgalöögist. ja yldse olid Ita nurgalöögid nii ohtlikud et kohutav, ma pole veel sellsit asja näinud et mõni meeskond teeb niiohtlikke nurgalööke, kus igast võib värav tulla. Ja siis seee mäng veeres kuni 115.nda minutini, kui Zidane sai peaga Materazzit rindu löömise eest punase ja siis asi veeres edasi penatideni. jah eks see oli ikka inetu, ükskõik kui halvasti Zidanile öeldi, see ei ole spordimehelik käitumine. Muidugi on seda siit lihtne öelda. Ja penalti seeria oli alles närve sööv, kui palju valusaid kaotusi on ennem olnud, ita ei olnud enne seda võitnud mitte ühtegi seeriat ja veel ei olnud nad kaua, kaua võitnud Parntsusmaad, kuna see oli väga ebameeldiv vastane. Kuid, itaallased realiseerisid kõik penaldid, niivõrd enesekindlad oli nad, prantsusel eksis ainult Trezeguet, mees kelle väravast prantsusmaa tuli itaalia vastu EM2000 võitjaks.
Lõpuks täitsa mu unistus ja Itaalia on maailma parim ja neil on see tiitel mis seda tõestab!!!
Ja miks juba asjad viitasid et Ita tuleb võitjaks? Eelmine kord, MM82 oli ka itaalia matsitulemuste kokkuleppe skandaal nagu sel aastalgi ja see tundub et liitis itaalia üheks ühtseks löögi rusikaks, nad tahtsid tõestada et nende maal ei tehta sohki vaid mängitakse maailma parimat vutti! Forca Italia!

No comments: