Sunday, January 08, 2006

Jätta koerakutsikad metsa alla surema???

Kui lugesin seda delfi artikklit:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=11952381
Ma ei tea mis asjast see inimene on tehtud!!!
------------------------------------------------------------------------------
"""***Järvamaa jahimees leidis Tallinna-Tartu maanteelt Mäo ristist mõne kilomeetri kauguselt metsast 11 külma kätte surema jäetud koerakutsikat ning päästis nende elu.Roosna-Alliku jahisektsiooni jahimees Aksel Maimann sattus kutsikate peale, kui läks Paide vallas Mäo ja Viisu küla vahele metsa kitsedele ja sigadele vilja viima, kirjutab Postimees.
“Kui olin loomadele sööda välja valanud, nägin, kuidas mööda autojälgi jookseb minu poole kari koerakutsikaid,” räägib ta. “Küllap nad kuulsid auto häält ja tulid uudistama.”
Et läheduses pole ühtegi majapidamist, siis oli Maimannil kohe selge, et keegi südametu inimene on toonud kutsikad metsa külma kätte surema.
Jahimees tõstis kutsikad autosse sooja ja sai üle lugedes kokku 11. “Ilmselt olid nad ühe öö juba metsas olnud, sest neli kutsikat olid nii loiud, et veel üht ööd poleks nad kindlasti üle elanud.”
Maimann mäletab, et autos moodustasid kutsikad ühtse karvase väriseva palli, mis annab kinnitust sellest, et nad olid kaua külma kannatanud.
Leitud kutsikatega läks mees esmalt Paide jahindusklubisse, kus üks neist leidis endale kohe peremehe. Ülejäänud kümme kutsikat viis ta Türi valda koerte varjupaika.
Varjupaiga pidaja Eva Tigane on varjupaigas töötanud mitu aastat ja julmus loomade suhtes teda enam ei üllata, kuid naine tunnistab, et metsa surema jäetud kutsikatest kuuldes tõusid temalgi juuksed püsti. “Ma tõesti tahaksin seda inimest näha.”***"""
------------------------------------------------------------------------------------
Kas siis tõesti on vaja teha nii??? Ahastus tuleb peale. Aga vat see kuidas need kutsikad kohe yhtsesse kerra tõmbusid, on ime armas lihtsalt.

No comments: