Wednesday, April 11, 2007

Ilus elu suretab rahva välja

Selline artikkel on Postimehes Indrek Neivelti poolt kirjutatud.
Et jah demokraatlikud ühiskonnad ei jää kestma, kui väärtustama ei hakata laste kasvatamist. Muide selleks et Eesti jõuaks 15 aastaga 5 euroopa rikkma riigi hulka, peab olema majandus kasv iga aasta 15 protsenti!!! ja kuna paar aasta pärast hakkavad vähem inimesi tulema tööturule siis see tähendab et meil tuleb hakata võõrtöö jõudu sissevedama.
Väärtushinnagud peavad muutuma. Rääkida võib ykskõik mida aga kui Postimees, Kroonika ja Kanal 2 ytlevad et pop on käia ühelt peolt teisele ning pop ei ole lapse mähkmeid vahetada või lapse hammaste tuleku ajal öösel yleval olla, siis ei ole tõesti midagi teha. Kui me ei saavuta sellist peremudelit kus on 3-4 last, siis me sureme välja kyll. Pääsu ei ole, lapsevanemad teavad kyll, et laste peale kulub palju aega ja lastekasvatamine on väga kallis lõbu. Yks võimalus oleks et kui me tahame et peres oleks neli last, riik võtaks kolmanda ja neljanda lapse rahalised kulud enda kanda. Et kui sa oled keskmise palga saaja siis kolmanda ja neljanda lapse kasvatamine on luksus. Pidev võidujooks ja elunautimine suretab rahva lihtsalt välja. Lyhiajaline probleem on see et me elame võlgu ja meil ei ole ekspori, kaugema tuleviku probleem on iive, meil ei jätku töökäsi juba praegu, mis saab aga 10 aasta pärast! Üks asi mis Neivalt välja pakub on see et teha tallinna tehnika ülikooli baasil euroopa arvestatav ylikool. Et see annaks meie majandusele uue hingamise. Et siis ei oleks seda probleemi nagu praegu on, et ei väärtustata ylikoolis õppejõud olemist. Ja kas see et kui me usume et majandus kogu aeg kasvab, siis miks me seda reservfondi teeme, et selle miljardi krooni eest oleks saanud 97-dal ylikoolis palke tõsta.
ja kinnisvarahinnad ei ole Eestis põhjendatud, need ei vasta meie yhiskonna tööviljakusele.
Eestis võib tõesit jääda euroopa perifeeriasse. vaadake kuhu te saate lennukiga tallinnast ja kuhu saate Helsingist ja Riiast. ja meist 350 km kaugusel on Peterburi, ms on euroopa suuruselt neljas linna ja meilt ei lähe sinna mitte yhtegi lennukit. Mitte ühtegi! Riiast lendab sinna mõni päev kaks lennukit! Kuigi meil on soodsaim maksu systeem aga siia tulek no nii keeruline, siis ei aita see midagi. Aga kui siin oleks näiteks yks Eurpoopa tipptasemel tehnikaülikool, siis tuldaks siia kasvõi purjepaadiga.
Mõtlemisainet on :P Kuid praegu leidke korra aega ja nautige ilusat ilma õues!

No comments: